Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Farfalle met Champignons en Spinazie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
farfalle pasta
▢
300
gram
champignons
in dunne plakjes
▢
150
gram
ham
in dunne plakjes en in stukjes gesneden
▢
olijfolie
▢
4
sjalotten
schoongemaakt en in dunne plakjes
▢
2
teentjes
knoflook
fijn gehakt
▢
80
ml
witte wijn
▢
3
el
roomkaas
zachte
▢
100
gram
spinazie
▢
peterselie
gehakte verse
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar en giet dit af.
Ondertussen verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de champignons, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de ham, sjalot en knoflook toe en bak al roerend 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het bijna verdampt.
Zet het vuur middelhoog.
Voeg de roomkaas toe en laat 2 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is.
Voeg de saus, peterselie en spinazie aan de pasta.
Meng het geheel goed door elkaar.
Breng op smaak met vers gemalen peper.
Serveer het in een mooi diep bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Varkensvlees