Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn in rode wijn
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
konijn
in stukken
▢
50
gram
bloem
▢
2
fl
rode wijn
▢
3
tenen
knoflook
▢
2
uien
▢
4
wortel
▢
1
prei
▢
olijfolie
▢
tijm
▢
laurier
Instructies
Doe een scheut olijfolie in een braadpan.
Voeg de konijndelen erbij alsmede wat tijm en laurier.
Schenk de wijn erbij..
Snijd de wortels, de teentjes knoflook, de uien en de prei in stukjes en voeg dat ook toe in de braadpan.
Doe de deksel op de pan en laat 24 uur marineren, liefst in de koelkast.
Haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en stoof deze in een scheutje olijfolie in een steelpan tot het vocht is verdwenen.
Bak de konijndelen in een koekenpan aan tot ze kleuren. Max. 2 minuten.
Bestrooi de konijndelen met de bloem.
Doe de konijndelen terug in de braadpan evenals de groenten.
Laat stoven gedurende 1.10 tot 1.30 uur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild