Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cake met sinaasappel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
1
eetlepel(s)
sinaasappelschil
▢
¾
beker
olie
of thee mok
▢
250
g
meel
▢
250
g
suiker
▢
140
ml
sinaasappelsap
vers geperst
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°c
Vet een bakvorm van 30 cm met een beetje boter en bestrooi met wat meel/paneermeel.
Klop de eieren met de suiker voeg olie sinaasappelsap+schil en beetje bij beetje de bloem die je met de bakpoeder heb gezeefd.
Doe het beslag in de bakvorm en bedek met aluminiumfolie
Bak de cake ongeveer 40 min ondertussen de oven niet open doen.
Haal de folie af en laat nog even bruin worden controller met een saté prikker of de cake gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan de cake versieren met jam/kokos/amandelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
Land van herkomst
Marokko