Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met zalm
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
sla
▢
2
tomaten
▢
3
lente ui
▢
1
el
fijn gehakte peterselie
▢
250
gram
zalmfilet met vel
▢
6
el
olijfolie
▢
1
el
ciderazijn
▢
2
el
mosterd
▢
zout
▢
peper
uit de molen
Instructies
Verhit in een koekenpan de olie op midden hoog vuur en bak de zalm op de velkant.
Pluk de sla van de krop en was en droog deze.
Leg de sla op een serveerschaal.
Snijd de tomaten en lente ui in plakken.
Leg deze op de sla.
Pluk de zalm en verdeel deze ook over de sla.
Maak in een kommetje een vinaigrette in de verhouding 1 deel mosterd, 2 delen azijn, 5 delen olie. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de vinaigrette over de salade en verdeel de peterselie over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Zalm