Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensrollade à Andalusië
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
varkensrollade
van ong. 850 gr.
▢
100
gram
spekreepjes
▢
500
gram
kleine aardappelen
▢
1
rode peper
▢
2
uien
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
3
tenen
knoflook
▢
Provençaalse kruiden
▢
2
takjes
tijm
▢
1
mespunt
cayennepeper
▢
olijfolie
▢
10
cl
witte wijnazijn
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was en borstel de aardappels goed schoon.
Pel en snijd de ui in grove stukken.
Pel en snijd de knoflook in stukjes.
Halveer de rode peper, snijd de zaadlijsten eruit en snijd in smalle halve ringetjes.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een braadpan op het vuur en verhit 2 eetlepels olie en braad de rollade rondom aan.
Strooi wat zout en peper op de rollade,
Haal de rollade uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Doe de spekblokjes in dezelfde pan samen met de ui.
Fruit aan totdat de ui glazig is.
Voeg dan de aardappelen, knoflook en wat Provençaalse kruiden toe.
Doe de rollade terug in de pan.
Schenk de azijn in de pan.
Voeg de tomatenblokjes, de rode peper, de blaadjes van de takjes tijm toe.
Breng het geheel aan de kook.
Varkensrollade à l'Andalusie
Doe het deksel op de pan en zet de pan in de oven voor 45 minuten.
Haal de pan uit de oven en haal de rollade uit de pan en laat 5 minuten rusten.
Snijd de rollade in plakken en haal de touwtjes van de rollade.
Verdeel over de borden en geef er de saus en de aardappelen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees