Leg de sneetjes witbrood dicht op elkaar op een ingevette bakplaat, in rijen van 3 sneetjes.
Strijk de tomatensaus gelijkmatig over de sneetjes uit.
Beleg de broodpizza's met de rode ui en tonijn.
Strooi de gedroogde oregano en kappertjes erover.
Dep de plakjes mozzarella droog met keukenpapier en leg ze op de pizza.
Maal zwarte peper naar smaak erboven en bestrooi met de geraspte oude kaas.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Serveer de broodpizza's met een salade van sperziebonen, bosui en citroenvinaigrette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze broodpizza met tonijn en mozzarella kan goed gecombineerd worden met een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De levendige citrus- en appelaroma's van de wijn zullen de smaken van de tonijn en de kaas mooi aanvullen.