Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Druk vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de spinazie met behulp van een zeef en de achterkant van een lepel.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Laat de eieren al roerend stollen tot een romige massa.
Verdeel het roerei in 3 porties.
Meng de kurkuma en de helft van de geraspte kaas door één portie.
Meng de tomatenpuree en de helft van de tomaatreepjes door de tweede portie.
Meng de spinazie, de rest van de kaas, zout en wat nootmuskaat door de derde portie.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een ovenvorm met een groot vel bakpapier.
Schep het spinaziemengsel in de vorm en strijk glad.
Verbrokkel de helft van de geitenkaas erover.
Schep het kurkumamengsel erop en strijk glad.
Verbrokkel de rest van de geitenkaas erover.
Schep het tomatenmengsel erop en strijk glad.
Vouw het bakpapier over de vulling dicht.
Zet de vorm in een braadslede en giet zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm voor ¾ onder water staat.
Bak de terrine in ongeveer 45 minuten gaar.
Laat de terrine daarna in de vorm afkoelen.
Knip de bieslook fijn.
Stort de terrine op een platte schaal en garneer met bieslook en de rest van de tomaatreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze spinazie-eierterrine met geitenkaas. De frisse tonen van de wijn zullen de romigheid van de terrine mooi complementeren.