Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie-Eierterrine met Geitenkaas

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Ei, Hapjes, Kaas, Warme hapjes
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 8 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 g deelblokjes bladspinazie diepvries, pak à 450 g
  • 8 gedroogde tomaatjes potje
  • 10 eieren
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Nootmuskaat
  • 100 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • ½ zakje verse bieslook à 25 g

Instructies

  • Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Druk vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de spinazie met behulp van een zeef en de achterkant van een lepel.
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  • Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Laat de eieren al roerend stollen tot een romige massa.
  • Verdeel het roerei in 3 porties.
  • Meng de kurkuma en de helft van de geraspte kaas door één portie.
  • Meng de tomatenpuree en de helft van de tomaatreepjes door de tweede portie.
  • Meng de spinazie, de rest van de kaas, zout en wat nootmuskaat door de derde portie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een ovenvorm met een groot vel bakpapier.
  • Schep het spinaziemengsel in de vorm en strijk glad.
  • Verbrokkel de helft van de geitenkaas erover.
  • Schep het kurkumamengsel erop en strijk glad.
  • Verbrokkel de rest van de geitenkaas erover.
  • Schep het tomatenmengsel erop en strijk glad.
  • Vouw het bakpapier over de vulling dicht.
  • Zet de vorm in een braadslede en giet zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm voor ¾ onder water staat.
  • Bak de terrine in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Laat de terrine daarna in de vorm afkoelen.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Stort de terrine op een platte schaal en garneer met bieslook en de rest van de tomaatreepjes.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze spinazie-eierterrine met geitenkaas. De frisse tonen van de wijn zullen de romigheid van de terrine mooi complementeren.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 17g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g