Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante Tunesische Sambal
Harissa
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
rode pepers
zonder zaadjes
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
1
sjalotje
gesnipperd
▢
2
theelepels
karwijzaad
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
2-3
eetlepels
olijfolie
Instructies
Pureer de rode pepers samen met de knoflook, sjalotje en karwijzaad in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta.
Roer het zout en de gehakte peterselie door de pasta.
Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft roeren, totdat het een smeuïge consistentie heeft bereikt.
Schep de harissa in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie over.
Bewaar de harissa afgedekt in de koelkast; het blijft enkele dagen goed.
Geniet van deze pittige en smaakvolle Tunesische harissa bij je favoriete gerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Tunesië