1grootmoeders cake400 g, in dunne plakken gesneden
100gframbozen
Instructies
Haal het sorbetijs uit de vriezer en laat het 5 minuten staan zodat het iets zachter wordt.
Leg een hartvormige bakvorm op een dessertbord.
Vul de hartvorm met plakken cake, snijd indien nodig de plakken bij zodat de hartvorm volledig gevuld is.
Bedek de cake in de hartvorm met het sorbetijs.
Haal voorzichtig de hartvorm van het bord en plaats het bord met het ijshart in de vriezer tot gebruik.
Herhaal deze stappen om nog 4 ijsharten te maken.
Haal de ijsharten uit de vriezer, garneer met frambozen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je geen verse frambozen hebt, kun je frambozen uit de diepvries gebruiken.
Wijnadvies:
Deze ijsharten met bosvruchten passen goed bij een mousserende wijn zoals een Prosecco of een demi-sec champagne. De frisse en fruitige smaken van de wijn vormen een perfecte aanvulling op het verfrissende dessert.