Recept afdrukken
No ratings yet

IJsharten met Bosvruchten

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Porties: 4 personen
calorieën: 375kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 bekers sorbetijs bosvruchten à 500 ml
  • 1 grootmoeders cake 400 g, in dunne plakken gesneden
  • 100 g frambozen

Instructies

  • Haal het sorbetijs uit de vriezer en laat het 5 minuten staan zodat het iets zachter wordt.
  • Leg een hartvormige bakvorm op een dessertbord.
  • Vul de hartvorm met plakken cake, snijd indien nodig de plakken bij zodat de hartvorm volledig gevuld is.
  • Bedek de cake in de hartvorm met het sorbetijs.
  • Haal voorzichtig de hartvorm van het bord en plaats het bord met het ijshart in de vriezer tot gebruik.
  • Herhaal deze stappen om nog 4 ijsharten te maken.
  • Haal de ijsharten uit de vriezer, garneer met frambozen en serveer direct.

Notities

Als je geen verse frambozen hebt, kun je frambozen uit de diepvries gebruiken.

Wijnadvies:

Deze ijsharten met bosvruchten passen goed bij een mousserende wijn zoals een Prosecco of een demi-sec champagne. De frisse en fruitige smaken van de wijn vormen een perfecte aanvulling op het verfrissende dessert.

Nutrition

Calories: 375kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.5mg | Sugar: 40g

Recept afdrukken
No ratings yet

Valentijnstaart

Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor de chocoladebodem:

  • Dr. Oetker Mix voor Brownies
  • 50 g boter
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 100 g Mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1 ml Dr. Oetker Rumaroma ½ tl
  • 50 g suiker
  • 1 blik peren op sap

Voor de decoratie:

  • Baukje Chocoglazuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor.
  • Vet de hartvormige bakvorm in met boter.
  • Leg het hartvormige bakpapier onderin de bakvorm (gebruikt u de rechthoekige bakvorm uit de verpakking, dan hoeft u de bakvorm niet in te vetten en geen bakpapier te gebruiken).
  • Bereid de Brownies volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking en vervang daarbij het water door 2 eieren.
  • Bak de Brownies gaar in ca. 40 minuten.
  • Snijd de rand van de Brownies voorzichtig los van de vorm.
  • Verwijder de vorm en laat de Brownies goed afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de Mascarpone en het rumaroma erdoor.
  • Snijd de Brownies horizontaal doormidden.
  • Besprenkel de onderkant met het sap van de peren.
  • Bestrijk de onderste helft van de Brownies vervolgens met de helft van de vulling en steek hier plakjes peer in.
  • Leg de bovenste helft van de Brownies hierop en bestrijk deze met de rest van de vulling.
  • Smelt de Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Decoreer het hart met peer en gesmolten Chocoglazuur.
  • Plaats de taart ca. 1 uur in de koelkast.

Notities

dit recept kan ook prima gemaakt worden met de rechthoekige bakvorm uit de verpakking.