Strijk de ricotta uit over een ovenschaal met behulp van een paletmes.
Maak de cherrytomaatjes schoon en leg ze op een bakplaat.
Maal er grof zeezout over.
Roer een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, geperste knoflook, honing en flink wat versgemalen zwarte peper.
Druppel de dressing over de cherrytomaatjes.
Schuif de ovenschaal met ricotta in de oven en na 5 minuten ook de bakplaat met tomaatjes.
Rooster beide in nog 10 minuten lichtbruin.
Laat de tomaatjes iets afkoelen.
Til de ricotta voorzichtig uit de vorm en snijd deze in 4 punten.
Leg de punten voorzichtig op vier borden en maal er wat zwarte peper over.
Schep de tomaatjes met het vrijgekomen vocht ernaast en garneer met basilicum.
Serveer met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
Voedingswaarden per portie (ongeveer):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde ricotta met tomaatjes gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.