Geroosterde Ricotta met Cherrytomaatjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g ricotta kaas
  • 500 g cherrytomaatjes of romaatjes
  • Grof zeezout
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel honing
  • Versgemalen zwarte peper
  • 8 basilicumblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Strijk de ricotta uit over een ovenschaal met behulp van een paletmes.
  • Maak de cherrytomaatjes schoon en leg ze op een bakplaat.
  • Maal er grof zeezout over.
  • Roer een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, geperste knoflook, honing en flink wat versgemalen zwarte peper.
  • Druppel de dressing over de cherrytomaatjes.
  • Schuif de ovenschaal met ricotta in de oven en na 5 minuten ook de bakplaat met tomaatjes.
  • Rooster beide in nog 10 minuten lichtbruin.
  • Laat de tomaatjes iets afkoelen.
  • Til de ricotta voorzichtig uit de vorm en snijd deze in 4 punten.
  • Leg de punten voorzichtig op vier borden en maal er wat zwarte peper over.
  • Schep de tomaatjes met het vrijgekomen vocht ernaast en garneer met basilicum.
  • Serveer met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
  • Voedingswaarden per portie (ongeveer):

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geroosterde ricotta met tomaatjes gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch