Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Groentestamppot met Prei, Little Gem en Taugé
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
pureestamper
Magnetron of pan
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
▢
Zout
▢
400
g
prei
▢
1
pakje
little gem
▢
125
g
taugé
▢
1
dl
melk
▢
25
g
boter of margarine
▢
Versgemalen peper
Instructies
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in een grote pan met water en zout gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn.
Maak de prei schoon en was deze.
Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen.
Voeg de prei de laatste 6 à 8 minuten toe aan de pan met aardappels.
Was de little gem en snijd de harde kern weg.
Snijd elke krop in fijne reepjes.
Was de taugé en halveer lange stukjes.
Giet de aardappels en prei af.
Verwarm de melk in de magnetron of in een pan.
Stamp de prei en aardappels fijn met een pureestamper.
Voeg de verwarmde melk en boter toe en meng goed.
Schep de little gem en taugé erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend ongeveer 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
4
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch