Zomerse Groentestamppot met Prei, Little Gem en Taugé

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • Zout
  • 400 g prei
  • 1 pakje little gem
  • 125 g taugé
  • 1 dl melk
  • 25 g boter of margarine
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappels in een grote pan met water en zout gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Maak de prei schoon en was deze.
  • Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen.
  • Voeg de prei de laatste 6 à 8 minuten toe aan de pan met aardappels.
  • Was de little gem en snijd de harde kern weg.
  • Snijd elke krop in fijne reepjes.
  • Was de taugé en halveer lange stukjes.
  • Giet de aardappels en prei af.
  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pan.
  • Stamp de prei en aardappels fijn met een pureestamper.
  • Voeg de verwarmde melk en boter toe en meng goed.
  • Schep de little gem en taugé erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend ongeveer 1 minuut.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 8 g | Vet: 4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch