Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep met maïs en doperwten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
wokolie
Conimex
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
750
g
kruimig kokende aardappelen
Malta, geschild en in blokjes
▢
6
Roma-tomaten
in stukjes
▢
1
l
tuinkruidenbouillon
van tabletten
▢
250
g
doperwten
diepvries
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
50
g
ongezouten pinda’s
grof gehakt
▢
2
eetlepel(s)
koriander
geknipt
Instructies
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 minuten.
Bak de aardappelen 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij.
Breng alles aan de kook.
Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner.
Voeg de doperwten en de maïs toe en warm de soep goed door.
Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda’s en het koriander erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch