Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aangeklede Fricandeau Sandwiches
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
varkensfricandeau
▢
50
g
boter
▢
1
deciliter
rode wijn
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
plakken
belegen kaas
▢
0,5
deciliter
crème fraîche
▢
2
plakken
beenham
▢
2
plakken
spianata romana
▢
1
eetlepel
tapenade
▢
2
plakken
brie
▢
1
eetlepel
kruidenboter
▢
2
plakken
rauwe ham
▢
10
sneetjes
casino wit
▢
Sla
▢
Cherrytomaatjes
Instructies
Omwikkel de fricandeau met een netje om zijn vorm te behouden tijdens het braden.
Verhit de boter in een pan en bak de fricandeau aan alle kanten bruin.
Voeg de rode wijn toe en laat het geheel 45 minuten stoven.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
Voor de tapenade: pureer 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes.
Voor de kruidenboter: meng 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper.
Maak een paprikapuree door blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie te koken en het geheel te pureren.
Snijd het brood en het beleg in dezelfde grootte als de plakken fricandeau.
Rooster de sneetjes brood en beleg ze per twee met de volgende combinaties:
Mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau
Crème fraîche, beenham en een plak fricandeau
Spianata romana en een plak fricandeau
Tapenade, brie en een plak fricandeau
Kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de belegde sandwiches op een platte schaal en garneer met gemengde sla en cherrytomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan