Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosaus met crudités
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
of
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
winterpeen
▢
4
stengels bleekselderij
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
grote
rijpe avocado
ca. 700 g,
▢
1
citroen
▢
1
groene appel
(Granny Smith),
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
2
theelepels
tacokruiden
▢
zout
▢
peper
Instructies
VOORBEREIDEN:
Wortel schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 1 cm breed snijden.
Bleekselderij wassen en schoonmaken.
Stengels in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden.
Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Groenten apart in kommetjes leggen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Avocado halveren en pit verwijderen.
Met lepel vruchtvlees uit schil lepelen.
Citroen uitpersen.
Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en kleinsnijden.
Avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in keukenmachine of met staafmixer grof pureren.
Avocadosaus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Saus nogmaals doorroeren en overdoen in kom.
Kom in midden van platte schaal zetten.
Crudités eromheen leggen.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten