Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Avocado Dip met Groentesticks
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenmachine of staafmixer
Plat serveerschaal
Kommetjes voor groentesticks
Ingrediënten
▢
1
winterpeen
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
grote
rijpe avocado
ongeveer 700 g
▢
1
citroen
▢
1
groene appel
Granny Smith
▢
125
ml
crème fraîche
▢
2
theelepels
tacokruiden
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Voorbereiden:
Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Was en maak de bleekselderij schoon, snijd de stengels in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van ongeveer 4 cm.
Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Halveer de avocado en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom.
Pers de citroen uit.
Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
Doe de avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alles grof te pureren.
Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiden:
Roer de saus nogmaals door en doe hem over in een kom.
Plaats de kom in het midden van een platte serveerschaal en leg de groentesticks eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en romige avocado dip past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje.
Voedingswaarden
Calories:
235
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Vegetarisch