Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bakbacon met tomaat
AllerHande april 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
2
sneetjes
witbrood
oud
▢
2
takjes
oregano
uit zakje verse Italiaanse-kruidenmix à 30 g
▢
zout
▢
peper
▢
4
tomaten
▢
2
eetlepel(s)
kruidenolie
peterselie-knoflook / flesje
▢
4
plakjes
bakbacon
ca. 60 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Citroen schoon boenen en boven kom 2 theelepels schil eraf raspen.
Korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen.
Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
In kommetje rasp, broodkruim, oregano en zout en peper naar smaak mengen.
Tomaten wassen, halveren en op bakplaat zetten.
Kruimmengsel erover verdelen.
Kruidenolie erover druppelen.
Plakken bacon ernaast leggen.
Bakplaat in oven schuiven en tomaat in ca. 15 minuten gaar laten worden en bacon knapperig bruin.
Op vier borden plakje bacon leggen.
Op elke plak bacon 2 halve tomaten zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Varkensvlees