Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Berliner kaassoufflé
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
Passendaler-kaas
stukje
▢
½
zakje
verse bieslook
à 20 g
▢
½
zakje
verse kervel
à 15 g
▢
125
g
zachte boter of margarine
▢
3
eieren
op kamertemperatuur
▢
100
g
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
1
bakje hamblokjes
duobakje ca. 250 g
▢
1½
eetlepel(s)
mosterd
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
½
eetlepel(s)
boter of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3.
Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.
Bieslook en kervel fijnknippen.
Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten.
In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen.
Eén voor één eieren erdoor kloppen.
Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen.
Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen.
Op smaak brengen met peper en weinig zout.
Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
Soufflé langs randen lossnijden.
Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden.
Bakpapier verwijderen.
Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen.
Serveren met grof boerenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten