Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met cranberry portsaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
verse cranberry's
zakje á 500 g,
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
2
theelepel
tijm
▢
½
pot
vleesfond
á 380 ml, AH,
▢
2
dl
rode port
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepel
aardappelzetmeel
▢
50
g
magor-kaas
▢
2
Argentijnse biefstukken
á ca. 125 g,
▢
25
g
boter of margarine
▢
zout
▢
versgemalen peper,
▢
2
theelepel
roze peperbessen
potje á 23 g, Royal Mail,
Instructies
VOORBEREIDEN:
In zeef cranberry's wassen en laten uitlekken.
In pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 minuten gaarkoken. Cranberry's boven andere pan door zeef wrijven.
Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren.
Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
In kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 theelepels water.
Al roerend aan vocht toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
In kommetje magor smeuïg roeren en overdoen in spuitzak.
BEREIDEN:
(Biefstukken in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen).
Twee borden voorverwarmen.
In koekenpan boter verhitten.
Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Zout en peper erover strooien.
Biefstukken op warme borden leggen en (onder aluminiumfolie) warmhouden.
Cranberrysaus door bakvet roeren.
Aan de kook brengen.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus langs biefstukken scheppen.
Op elke biefstuk flinke toef magor spuiten.
Roze peperbessen erover strooien.
Serveren met aardappelpuree en gegilde of gestoomde courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees