Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met paddestoelensaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
aluminiumfolie
Koekenpan
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
pot
vleesfond
380 ml, AH,
▢
4
eetlepel(s)
cognac
slijter,
▢
2
sjalotjes
▢
2
doosjes paddestoelen-varia
á 200 g,
▢
75
gram
boter of margarine
▢
4
biefstukjes
á 125 g,
▢
1
eetlepel(s)
maïsolie,
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
zout
▢
peper
Instructies
Fond en cognac in pan op hoog vuur in ca. 10 minuten tot helft inkoken.
Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in grove stukken snijden.
Vier borden voorverwarmen.
In koekenpan 25 g boter verhitten.
Biefstukken in ca. 3 à 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
Warmhouden in aluminiumfolie.
Intussen in koekenpan olie verhitten.
Paddestoelen en sjalotje in ca. 3 minuten op hoog vuur bakken, regelmatig omscheppen.
Intussen boter in blokjes snijden en met staafmixer door saus kloppen zodat gladde saus ontstaat.
In kopje maïzena losroeren met 1 eetlepel koud water.
Al roerend door kokende saus roeren, blijven roeren tot mooi gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout.
Saus over borden verdelen.
Biefstuk in midden leggen.
Paddestoelen eromheen scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en spruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees