Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep met gekarameliseerde ui
AllerHande januari 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
uien
▢
25
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
pot
vleesfond
380 ml
▢
2
flesjes Premium Pilsener
à 33 ml
▢
zout en versgemalen zwarte peper
▢
1
meergranen petit pain
▢
100
g
geraspte Gruyère
kaas
Instructies
Uien pellen en snipperen.
In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten.
Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen.
Tijm, vleesfond en bier toevoegen.
Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Grill voorverwarmen.
Petit pain schuin in 8 plakjes snijden.
Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen.
Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien.
Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten