Biersoep met Gekarameliseerde Ui en Gruyère Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel tijm
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 2 flesjes Premium Pilsener à 33 ml
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 meergranen petit pain
  • 100 g geraspte Gruyère kaas

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de bruine basterdsuiker toe en bak de ui nog eens 3 minuten zachtjes tot deze gekarameliseerd is, regelmatig omscheppen.
  • Voeg de tijm, vleesfond en bier toe aan de pan.
  • Breng de soep al roerend aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de grill voor.
  • Snijd het petit pain schuin in 8 plakjes.
  • Schep de biersoep in ovenvaste soepkommen.
  • Leg de plakjes brood in de soepkommen en bestrooi ze met de geraspte Gruyère kaas.
  • Zet de soepkommen op een bakplaat en laat de kaas onder de hete grill in 2-3 minuten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige biersoep met gekarameliseerde ui en Gruyère kaas combineert goed met een stevig bier zoals een amber ale of een Belgisch witbier. Als je liever wijn drinkt, kies dan voor een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 14 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland