Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bitterkoekjesijs met aardbeien
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetronschaal inhoud ca. 1/2 liter,
magnetronschaal inhoud ca. 1 liter,
ijsbolletjeslepel
4 wijde ijscoupes á inhoud ca. 3 dl
Ingrediënten
▢
4
bitterkoekjes
zakje á 250 g,
▢
2
eetlepel(s)
Amaretto di Saronno
slijter,
▢
3
eetlepel(s)
sinaasappelsap
▢
½
liter
vanilleroomijs
▢
250
g
aardbeien
▢
slagroom uit spuitbus
Instructies
Voorbereiden:
Boven kleine schaal bitterkoekjes in stukjes knippen.
Amaretto en sinaasappelsap erdoor scheppen.
Ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen (700 Watt).
Opnieuw doorscheppen en iets laten afkoelen.
In andere schaal ijs onafgedekt in ca. 1 á 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht laten worden. Bitterkoekjesmengsel erdoor scheppen.
In diepvries ijs in ca. 1 á 2 uur laten bevriezen.
Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
Bereiden:
Met bolletjeslepel bitterkoekjesijs in coupes scheppen.
Aardbeien erover verdelen.
Garneren met flinke toef slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch