Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegtaart
AllerHande 15 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
2
stevige appels
bijv. Elstar
▢
1
stevige handpeer
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
125
g
gedroogde vijgen
▢
3
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
custardpoeder
of 2 eetlepels maizena met 2 theelepels vanillesuiker
▢
2
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
gemalen kardemom
▢
½
zakje
verse cranberry's
à 350 g
▢
50
g
rozijnen
▢
2-3
eetlepels
melk
Instructies
Bladerdeeg laten ontdooien.
Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen.
Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen.
Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen.
In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen.
Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen.
Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen.
Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm.
Rand van taartvorm (24 cm) met water nat maken en deeglap over fruit leggen.
Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken.
Met appelboor in midden gaatje in deeg maken.
Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg.
Taartvorm onverpakt in diepvries zetten.
Eenmaal bevroren pie verpakken in diepvriesbestendige aluminiumfolie.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken.
Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen.
Bevroren pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 minuten goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht