Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Blue stilton met tijm sherrygelei
AllerHande november 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan
plasticfolie
Ingrediënten
▢
2
blaadje(s)
witte gelatine
▢
1½
dl
medium dry sherry
▢
½
zakje
verse tijm
a 15 g
▢
zout
▢
150
g
Blue Stilton
55+
▢
2
zakjes rucola
sla, a 30 g
▢
½
bakje vinaigrette
Franse sladressing, a 100 g
Instructies
In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen.
Sherry ca. 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen.
Op smaak brengen met zout.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen.
Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken.
Laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden.
Folie verwijderen en gelei in plakken van ½ cm dik snijden.
Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden.
Kaas in dunne plakjes snijden.
Rucola over vier bordjes verdelen.
Dressing erover sprenkelen.
Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Nagerecht
Land van herkomst
Engeland