Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cambodjaanse mihoensalade
AllerHande augustus 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
mihoen
▢
1
mango
▢
1
komkommer
▢
½
zakje
verse munt
à 15 g
▢
2
rode pepers
▢
2
limoenen
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
▢
3
eetlepels
roerbakolie
▢
2
theelepel
suiker
▢
4
blaadjes
ijsbergsla
Instructies
Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen.
Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Komkommer goed schoonboenen en in lengte halveren.
Met theelepel zaadjes eruit schrapen, komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden.
Blaadjes van munt in reepjes snijden.
Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden.
Peper in ringetjes snijden.
Limoenen uitpersen.
In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker.
Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en reepjes mango, komkommer en munt.
Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade.
Salade bestrooien met rest van rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Voor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Oosters