Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Canard à l'orange 2
AllerHande juli 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
handsinaasappels
▢
4
kleine
eendenborstfilets
▢
½
pot
gevogeltefond
à 380 ml
▢
2
eetlepel(s)
cognac
of sinaasappellikeur slijter
▢
2
takjes
tijm
▢
2
eetlepel(s)
roomboter
Instructies
1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden (of citrustrekker gebruiken).
Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen.
Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur tot helft laten inkoken.
Intussen in koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 minuten bakken.
Keren en andere kant nog 3 minuten bakken.
Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Vlees in oven in ca. 8 minuten rosé laten worden.
Van bakvet 2-3 eetlepels door ingekookte fond roeren.
Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen.
Van vuur af 1 eetlepel koude boter door saus roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
Saus ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte
Land van herkomst
Frankrijk