Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit
AllerHande juli 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
rijpe trostomaten
▢
½
rode ui
▢
½
rode peper
▢
3
takjes
oregano
▢
1
limoen
▢
30
g
groene olijven zonder pit
▢
1
bakje fruits de mer
150 g
▢
2
eetlepel(s)
tomatensap
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering.
Limoen uitpersen.
Olijven in lengte halveren.
In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mexico