Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met avocado en tomaat
Aller Hande 1996
Porties:
4
persoon
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
Hollandse harde geitenkaas
AH,
▢
1
rijpe avocado
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
peper
▢
1
grote
tomaat
▢
1
voorgebakken stokbrood
AH,
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
Instructies
Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen.
Avocado schillen, pit verwijderen en in diep bord vruchtvlees fijnprakken.
Citroensap en helft van kaas erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Stokbrood in 15 plakjes snijden.
Op grillplaat leggen en besprenkelen met olie. In ca. 2 minuten onder hete grill goudbruin roosteren.
Sneetjes bestrijken met avocadopuree.
Tomaat erover strooien.
Rest van kaas erover strooien.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Tapas
/
Warme hapjes