Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met Rucolasalade
Aller Hande 1997
Porties:
20
stuks
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
rucola
30 g,
▢
2
stoneleeks
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
½
eetlepel(s)
witte-wijnazijn,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper,
▢
1
voorgebakken stokbrood
200 g,
▢
1
camembert
250 g
Instructies
Voorbereiden:
Rucola in stukjes van ca. 2 cm snijden.
Stoneleeks in flinterdunne ringetjes snijden. In kom olie en azijn met zout en peper tot dressing kloppen.
Rucola en helft van stoneleeks erdoor scheppen.
Stokbrood in ca. 20 plakjes van 3/4 cm dik snijden en naast elkaar op grillplaat leggen.
Camembert in 20 puntjes snijden.
Bereiden:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Grillplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en sneetjes brood in ca. 2 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
Sneetjes brood op schaal leggen.
Camembert op grillplaat leggen en onder grill schuiven.
In ca, 1 minuut camembert iets laten smelten.
Intussen rucolasalade over crostini verdelen.
Puntjes camembert erop leggen.
Rest van stoneleeks erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
70
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch