Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade 08
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
zout
▢
250
gram
prei
▢
400
gram
bleekselderij
▢
2
dl
bouillon
▢
¾
dl
witte wijnazijn
▢
peper
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
nootmuskaat
Instructies
Was de aardappelen en kook ze in gezouten water in 20 minuten gaar.
Pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Maak de prei schoon, was ze, snijd ze schuin in ringen, blancheer die 2 minuten in kokend gezouten water en laat ze in een zeef uitlekken.
Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
Breng de bouillon met de azijn aan de kook, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de olie door de bouillon.
Voeg de aardappel, prei en selderij bij de hete bouillon en schep alles voorzichtig om.
Laat het minstens 1 uur intrekken.
Breng de salade voor het serveren eventueel verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bestrooi met selderijgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch