Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Ei tapenade
Aller Hande 1997
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
12
zwarte olijven zonder pit
potje a 160 g, Drossa,
▢
1
sjalotje
▢
3
ansjovisfilet in olie
blikje á netto 48 g. Deep Blue,
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
potje 60 g, Royal Mail,
▢
1
eetlepel(s)
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
cayenne peper
Instructies
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder koud water afspoelen en laten afkoelen.
Intussen olijven in kleine stukjes snijden.
Sjalotje pellen en snipperen.
Ansjovisfilets kleinsnijden.
In schaaltje sjalotje, olijven, kappertjes en ansjovis door elkaar scheppen.
Provençaalse kruiden en olie erdoor mengen.
Eieren pellen en in kleine stukjes snijden.
Door tapenade scheppen, tapenade op smaak brengen met (cayenne)peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met toast of stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Ei
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Vis