Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse kaasfondue
AllerHande februari 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dikke plak bakbacon
vleeswaren
▢
1
teen
knoflook
▢
4
dl
Murphys Irish Red bier
pijpje 5 dl
▢
½
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
6
zakjes geraspte cheddar
à 100 g
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
Instructies
Bacon in piepkleine blokjes snijden.
Bacon in droge koekenpan uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven.
In fonduepan bier, citroensap en mosterd op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme bier roeren tot alle kaas gesmolten is.
In kopje maïzena met slagroom tot glad papje roeren.
Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
Bacon door kaasfondue roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met toast van wit casinobrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Engeland