Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met artisjokharten
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
artisjokharten
netto 400 g, Mickey,
▢
4
scharreleieren,
▢
3
eetlepel(s)
melk
▢
100
g
geraspte belegen kaas
▢
½
eetlepel(s)
Mexicaanse kruiden
Silvo,
▢
zout
▢
peper
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
1
zakje
gemengde friséesla
200 g,
▢
1
bakje venkelrauwkost
150 g,
▢
8
zwarte olijven zonder pit
potje á 160 g, Drossa,
▢
4
meergranen-pistolets
Instructies
Artisjokharten afgieten en in vieren snijden. In kom eieren loskloppen met melk, kaas,
Mexicaanse kruiden, zout en peper.
In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
Artisjokharten en eiermengsel afgedekt in ca. 8 minuten op halfhoog vuur gaar -bakken (= frittata).
Intussen in slaschaal azijn, rest van olie, zout en peper tot sausje kloppen.
Friséesla, venkelrauwkost en olijven erdoor scheppen.
Frittata op bord laten glijden, keren en weer terug laten glijden in pan. In ca. 1 minuut onderkant goudbruin bakken.
Frittata in vier punten snijden en op vier borden leggen.
Salade ernaast scheppen.
Serveren met pistolets.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Tapas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch