Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalenspiesje
AllerHande april 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
verse
krieltjes in de schil
zak à 500 g
▢
zout
▢
1
teentje
knoflook
▢
¼
serehstengel
▢
¼
rode peper
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
12
cocktailgarnalen
bakje à 125 g
▢
4
kleine
takjes koriander
Instructies
Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken.
Intussen knoflook pellen en fijnhakken.
Uiteinde en sprieten van sereh afsnijden en stengel in stukjes snijden.
Peper schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden.
In koekenpan olie verhitten. Knoflook, sereh, peperstukjes en zout ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Garnalen door olie scheppen en al omscheppend op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn.
Krieltjes afgieten, halveren en met een beetje olie uit pan bestrijken.
Garnalen aan prikkers rijgen en koriander eromheen draaien.
Op ieder spiesje een half aardappeltje steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten