Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofd konijn met tomatenjus
AllerHande oktober 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
konijn
ca. 1 kg
▢
4
trostomaten
▢
6
tenen
knoflook
▢
25
g
roomboter
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
versgemalen peper
▢
1
dl
medium dry sherry
▢
1
pot
wildfond
380 ml
▢
4
takjes
tijm
Instructies
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
In vieren snijden, binnenste in zeef scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Boven kom vocht uit binnenste van tomaten wrijven.
Met platte kant van mes tenen knoflook pletten.
In grote braadpan boter en olijfolie verhitten.
Konijn bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken.
Op bord leggen.
In bakvet tenen knoflook even aanfruiten.
Helft van tomaatblokjes even meebakken.
Sherry en tomatenvocht toevoegen en ca. 3 minuten laten inkoken.
Wildfond en tijm toevoegen en aan de kook brengen.
Konijn in jus leggen en met deksel schuin op pan in ca. 1½ uur heel zachtjes gaar stoven.
Schaal en vier borden voorverwarmen.
Konijn in schaal leggen en (in warme oven van 100 °C of onder aluminiumfolie) warm houden.
Op hoog vuur jus tot helft inkoken.
Jus boven andere pan zeven, rest van tomaatblokjes erdoor roeren.
Konijn over warme borden verdelen en jus erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta of aardappelpuree en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild