Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
AllerHande december 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
gevogeltefond
380 ml
▢
1
komkommer
▢
50
g
boter
of margarine
▢
4
kalfsrolletjes gevuld met gerookte zalm
▢
8
trostomaten
▢
2
theelepel
olijfolie
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml
▢
zout
▢
peper
▢
2
takjes
basilicum
Instructies
In pan fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken.
Intussen komkommer schillen in lengte doorsnijden, met lepel zaadjes verwijderen en rest in blokjes snijden.
Komkommer met fond in keukenmachine pureren.
Mengsel boven kom door zeef wrijven.
Tot gebruik in koelkast bewaren.
In koekenpan boter verhitten en kalfsrolletjes volgens gebruiksaanwijzing gaar bakken.
Intussen tomaten wassen en halveren.
Grillpan dun inwrijven met olijfolie en tomaten in ca. 5 minuten op snijvlak beetgaar roosteren.
Intussen in pan komkommersaus verwarmen.
Crème fraîche erdoor roeren.
Goed op smaak brengen met zout en peper.
Warme saus in midden van vier borden scheppen.
Gegrilde tomaatjes in cirkel eromheen leggen.
Kalfsrolletjes in midden van saus leggen.
Basilicum in reepjes knippen en over saus verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees