Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillon met Chinese paddenstoelen en doperwten.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
8
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
Chinese paddenstoelen
naar keuze / 30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
▢
100
gram
magere ham
in dunne reepjes
▢
1¼
liter
runderbouillon
krachtige / of wildbouillon
▢
1
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
200
gram
ongekookte
diepvries doperwten
▢
zout
▢
1
theelepel
worcestershiresauce
▢
versgemalen witte peper
Instructies
Snijd de uitgelekte paddenstoelen in dunne reepjes en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.
Doe alle ingrediënten in een hoge, diepe kom of schaal en zet die in de magnetron.
Controleer na 5 minuten op de hoogste stand of de doperwten en de paddenstoelen gaar genoeg zijn.
Is dat het geval, schakel de magnetron dan uit en laat de kom, afgedekt, 3 minuten staan.
Vindt u de paddenstoelen en de doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1-2 minuten op de middelste stand.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Soep
/
Voorgerechten