Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Auberginekaviaar met walnoten en feta
Porties:
10
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
aubergines
ca. 800 g
▢
1
groene paprika
▢
1
rode paprika
▢
60
g
walnoten
▢
75
g
feta
kaas
▢
10
g
peterselie
verse
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
rode wijnazijn
▢
4
teentjes
knoflook
Instructies
Voorbereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork.
Aubergines en paprika's ca. 15 cm onder hete grill schuiven.
Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en schil zwartgeblakerd (paprika's 10 à 15 minuten, aubergines ca. 20 minuten).
Groente regelmatig keren.
Paprika's op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Aubergines iets laten afkoelen.
Intussen walnoten fijnhakken.
Feta in kleine blokjes snijden.
Peterselie fijnknippen.
Knoflook pellen.
Bereiden
Met scherp mesje schil van paprika's en aubergines trekken.
Paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika's in kleine stukjes snijden. In
keukenmachine auberginevruchtvlees kort pureren.
Knoflook erboven uitpersen.
Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen.
Citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en 3/4 deel van peterselie hierdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
Bestrooien met rest van peterselie.
Serveren met driehoekjes warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Kaas
/
Noten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch