Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde geroosterde paprika's
Porties:
6
personen
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
gele paprika
▢
½
citroen
▢
1
teentje
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika's ca. 5 cm onder grill in ca. 15 minuten zwart roosteren, elke 5 minuten keren. Paprika's ca. 5 minuten afgedekt laten afkoelen.
Met scherp mesje vel eraf trekken.
Paprika's halveren, vocht opvangen, zaad en zaadlijsten verwijderen.
Paprika's in repen snijden en op schaal rangschikken.
Citroen uitpersen.
Knoflook pellen en hakken.
In kommetje vocht van paprika's met olijfolie, citroensap en knoflook tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
Dressing over paprika's schenken en omscheppen.
Kappertjes erover strooien.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch