Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix
snel te maken
Porties:
8
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
hazelnoten
▢
2
eetlepels
sesamzaad
▢
4
shoarmabroodjes
voorgebakken
▢
2
plakken
geitenkaas
vers (a ca. 75 g)
▢
2
theelepel
vloeibare honing
▢
1
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
theelepel
munt
gedroogde
▢
mespunt
zout
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Hazelnoten fijnhakken.
In droge koekenpan hazelnoten en sesamzaad ca. 5 minuten op laag vuur roosteren.
Intussen broodjes halveren tot halve maantjes.
Broodjes vanaf midden voorzichtig insnijden tot zakjes ontstaan.
Plakken geitenkaas elk in 4 stukken snijden.
Halve broodjes vullen met kaas.
Bedruppelen met honing.
Broodjes met opening naar boven tussen richels van rooster ca. 20 cm onder grill schuiven en ca. 2 minuten grillen tot kaas begint te smelten.
Koriander, munt en zout door notenmengsel roeren.
Notenmengsel over kaas strooien.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip
Direct uit grill enkele reepjes knapperige, koude ijsbergsla in gesmolten kaas steken.
Bestrooien met notenmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Broodjes
/
Kaas
Land van herkomst
Mediterraan