Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soesjes met geitenkaascrème
Snel te maken
Porties:
25
stuks
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
40
g
roomboter
▢
50
g
zelfrijzend bakmeel
▢
2
eieren
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
▢
5
eetlepel(s)
melk
▢
200
g
geitenkaas vers
Chevre de Bellay
▢
10
gedroogde tomaten in olie
potje a 285 g
▢
30
g
bieslook
▢
1
bak
paprikamix vers
125 g
▢
mespuntje
zout
▢
knoflook
Instructies
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
Pan van vuur nemen.
1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
Soesjes op rooster laten afkoelen.
Bereiden:
Met vork melk door geitenkaas mengen.
Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren.
Rest in kleine stukjes snijden.
Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen.
Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper.
Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen.
Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch