Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendensaté met portsiroop
AllerHande februari 2000
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
¾
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
1
dl
gevogeltefond
pot à 380 ml AH
▢
1
dl
Ruby port
▢
2
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
zout
▢
peper
▢
1
tamme eendenborst met vel
▢
3
plakjes
ontbijtspek
▢
1
struikje
witlof
▢
½
theelepel
poedersuiker
Instructies
Satéstokjes in koud water leggen.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In pan ½ eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. ½ minuut fruiten.
Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Saus zeven.
Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden.
6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen.
Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden.
Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.
In wok of koekenpan rest van boter verwarmen.
Witlof ca. 1 minuut roerbakken.
Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.
Saté op witlof leggen.
Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Wereldkeuken