Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse zuurkoolschotel
AllerHande januari 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
lamsboutlapjes à la minute
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
zak
krieltjes
` 750 g AH
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
1
pak
wijnzuurkool
gekookte 520 g AH
▢
100
g
magere spekreepjes
Instructies
Lamsboutlapjes in reepjes snijden.
In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen.
Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten.
Spekreepjes ca. 2 minuten bakken.
Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten meewarmen.
Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper.
Zuurkool over vier borden verdelen.
Aardappelschotel eromheen scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk