Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische pindasoep
Allerhande 10 2009
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd;
▢
3
tenen
knoflook
fijngesneden;
▢
3
theelepel
sambal manis
▢
2
cm
verse gember
geschild en fijngesneden;
▢
3
tabletten
kippenbouillon
▢
1
zakje
soepgroente
250 gr
▢
1
stengel
sereh;
▢
300
gram
kipfilet
in stukjes;
▢
6
eetlepels
pindakaas
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
3
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
1½
eetlepels
citroensap
Instructies
Verhit de olie in een soeppan.
Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten.
Blus af met 1 liter water.
Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe.
Kneus de sereh met een mes (zo komen de aromas beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon.
Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken.
Voeg na 15 minuten de kipfilet toe.
Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom.
Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft.
Roer de pindasaus door de bouillon.
Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.
Verwijder voor het serveren de sereh.
Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië