Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsentrecôte met pompoenbeignets en hacheesaus
AllerHande november 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
kalfslapjes
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
zeezout
versgemalen
▢
versgemalen zwarte peper
▢
2
uien
▢
25
g
boter
▢
1
pot
vleesfond
380 ml
▢
8
laurierblaadjes
▢
300
g
pompoen
Biologisch
▢
100
ml
olijfolie
▢
4
kalfsentrecôtes
à ca. 125 g
▢
70
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
½
ei
losgeklopt
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
fijngeknipt
▢
½
spitskool
in fijne reepjes
▢
kerriepoeder
▢
maïsolie
(om te frituren)
Instructies
Kalfslappen in blokjes van 1 cm snijden en in kom omschudden met bloem, zout en peper.
Uien pellen en zeer fijn snipperen.
In braadpan helft van boter smelten en vleesblokjes op hoog vuur rondom bruinbakken.
Ui door vlees scheppen en 3 minuten meebakken.
Fond en helft van laurier toevoegen.
Vuur laag draaien en vlees ca. 1 uur zonder deksel tot dikke hacheesaus stoven.
Laurier uit pan nemen.
Intussen oven voorverwarmen op 175 °C.
Pompoen schillen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
Pompoen in ovenschaal omscheppen met peper, rest van laurier en olie.
Pompoen ca. 45 minuten in oven gaar en lichtbruin roosteren.
Af en toe voorzichtig omscheppen.
Laurier verwijderen.
Olie uit ovenschaal scheppen en bewaren.
Gepofte pompoen in keukenmachine of met staafmixer glad pureren.
Kalfsentrecôtes bestrijken met opgevangen pompoenolie en op kamertemperatuur laten komen.
Frituurolie in (frituur)pan tot 175°C verhitten.
Pompoenpuree tot stevig beslag roeren met bakmeel, suiker, ei, peterselie, zout en peper.
Met behulp van twee lepels (of kleine ijsbolletjestang) snel achtereen bolletjes van beslag vormen en deze in hete olie laten glijden.
Pompoenbolletjes in 3-4 minuten goudbruin frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken.
In hapjespan spitskoolreepjes in rest van boter met mespunt kerriepoeder en scheutje water in 5 minuten gaarstoven.
Grote grillpan verhitten.
Vlees in 2-3 minuten per kant rosé grillen.
Vlees bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie verpakt nog 1 minuut laten rusten.
Spitskool over vier warme borden verdelen en vlees erop leggen.
Pompoenbeignets ernaast leggen.
Hacheesaus over vlees scheppen of apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken paddestoelen, zoals cantharellen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland