Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolrolletjes met Indisch gehakt
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1-2
struiken
Chinese kool
of spitskool
▢
1
bak
roze garnalen
125 g
▢
1
ei
▢
400
g
kalkoengehakt
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
2
theelepel
ketoembar
koriander gemalen
▢
sambal
▢
300
ml
kippenbouillon
van tablet
Instructies
In grote pan water met zout aan de kook brengen.
Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden.
Koolbladeren 2-3 minuten koken, tot ze zacht zijn.
Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen.
Knoflook, specerijen, ½ theelepels zout en sambal naar smaak toevoegen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen.
Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen.
Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw.
Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen.
Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 minuten gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met nasi of bami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters